Private lease - 9 tips voor beginnende bestuurders om veilig de weg op te gaan

privatelease.comdonderdag 29 maart 2018

Heb jij net jouw rijbewijs behaald? Dan kan het onwennig zijn om zelfstandig de weg op te gaan. Hierdoor loop jij een verhoogd risico op een ongeluk.

Wij geven je graag een aantal tips voor autorijden om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk risico loopt!

 

1. Doe ervaring op in gemakkelijke situaties

Voordat je weer gaat oefenen met de dingen waar je moeite mee hebt kan het goed zijn om zo veel mogelijk ervaring op te doen in situaties waar jij je op je gemak voelt. Op deze manier kan je eerst de controle over de auto krijgen zonder jezelf teveel te pushen. Heb je nog moeite met basishandelingen zoals optrekken, schakelen of parkeren? Neem dan een ervaren bestuurder mee en zoek een rustige plek op om te oefenen. Industrieterreinen en (lege) parkeerplaatsen zijn hier erg geschikt voor! Leer jezelf vervolgens de zaken waar je meer moeite mee hebt stap voor stap aan.

2. Blijf rustig

Veel bestuurders raken in paniek als er iets niet helemaal goed gaat. Slaat de motor uit? Moet je meerdere keren steken tijdens fileparkeren? Heb je moeite met een hellingproef? Raak vooral niet in paniek en blijf rustig. Word je bijvoorbeeld zenuwachtig als er mensen achter je beginnen te toeteren? Niet doen! Lekker laten gaan, boetes wil je vermijden en je leert tenslotte pas écht rijden als je je rijbewijs hebt gehaald en zelf de weg op gaat.

3. Let op

Het lijkt vanzelfsprekend dat je op moet letten als je gaat autorijden. Toch kan het al snel voorkomen dat je net wat minder oplet als bijvoorbeeld jouw favoriete nummer op de radio komt. Wees hier scherp op! De meeste ongelukken ontstaan tenslotte door een kort moment van onoplettendheid of onverwachte omstandigheden.

4. Bereid jouw rit voor

Welke route ga je nemen? Moet je nog tanken? Heb je al een playlist samengesteld? Wat zijn de weersomstandigheden? Als jij jouw rit van tevoren goed voorbereidt, verminder je de kans op stress tijdens het autorijden. Hierdoor kan je beter opletten waardoor je niet alleen zekerder rijdt maar ook de kans op ongelukken verkleint.

5. Kijk voor je uit

Zorg ervoor dat je vooruit kijkt. Gebruik bijvoorbeeld een auto of verkeersbord als referentiepunt als je de weg niet goed kunt zien. Blijf ook vooral naar jouw omgeving kijken om alert te zijn op eventuele gevaren zoals ongelukken en het gedrag van andere auto’s op de weg.

 

Behoud de controle en kijk voor je uit

 

6. Behoud de controle

Jij bent degene achter het stuur. Zorg er dan ook voor dat je de controle behoudt. Laat je niet te veel beïnvloeden door passagiers, zorg ervoor dat iedereen zijn of haar gordel om heeft en onthoud; jij maakt de keuzes!

7. Laat je telefoon met rust

Zorg ervoor dat je tijdens het rijden niet op je telefoon kijkt of deze vast houdt. Moet je écht per se even bellen? Zoek dan een plek op waar je stil kan staan en doe dit dan handsfree. Heb je er moeite mee om jouw telefoon met rust te laten, zet dan je telefoon tijdens het autorijden gewoon uit. Of download een app die je telefoon blokkeert tijdens het auto rijden, zo biedt a.s.r. bijvoorbeeld de Rij veilig app. Deze app zorgt ervoor dat Whatsapp-, Facebook- en andere berichten niet doorkomen zodra je in je auto rijdt. Zo kom je niet in de verleiding om ze te checken en kun je met volle aandacht bij het verkeer zijn.

Met deze app verbeteren we samen de verkeersveiligheid en beperken we het aantal ongevallen.
- a.s.r.

8. Rijd nooit als je onder invloed bent

Dat je niet moet rijden als je alcohol of drugs op hebt is algemeen bekend. Maar wist je dat er ook verschillende soorten medicijn zijn die invloed hebben op jouw perceptie en reactievermogen? In een van de vorige tips hebben we al aangegeven dat jij de controle moet behouden. Ga dan ook nooit de weg op als je middelen op hebt die hier van invloed op zijn!

9. Denk na over hoe jij je voelt

Hoe voel jij je? Ben je bijvoorbeeld moe of gestrest? Zorg ervoor dat jij je beseft hoe jij je voelt. Door dit te beseffen kun jij jezelf indien nodig kalmeren en kun je er rekening mee houden tijdens het autorijden!

 

We hopen dat bovenstaande tips voor autorijden je helpen. Zorg er in ieder geval te allen tijde voor dat je zelfverzekerd en veilig de weg op gaat.

Wist je trouwens dat je door zuinig te rijden op je brandstofverbruik kan besparen? Ook hier hebben we een aantal tips voor autorijden voor!

Veelgestelde vragen

 • Wat is private lease?

  Via private lease rijd je een nieuwe auto voor een vast bedrag per maand. Je weet vooraf precies waar je voor betaalt. Leasetarief en brandstof, geen onverwachte bijkomende kosten!

  Daarnaast worden zaken zoals onderhoud, reparatie en pechhulp voor jou geregeld. Bij privatelease.com zijn alle kosten afgezien van brandstof bij jouw leasetarief inbegrepen. Hieronder een overzicht van zaken die allemaal zijn inbegrepen in het leasetarief als jij private leaset bij privatelease.com.

  • Wegenbelasting, afschrijving en BTW
  • WA- & Casco autoverzekering, wie er ook rijdt
  • SVI (schadeverzekering inzittenden)
  • Onderhoud, APK, reparatie en schadeherstel
  • Zomer- of all-season banden
  • Schadeherstel en glasreparatie
  • Pechhulp binnen heel Europa
  • Vervangend vervoer in NL tijdens schadeherstel en pech / niet veilig rijdbare schade
  • Vervangend vervoer na 24 uur voor regulier onderhoud
  • Haal- en brengservice op een locatie naar keuze bij onderhoud
  • Afleverservice op een locatie naar keuze
  • De optie om jouw auto te delen en verhuren
  • Gratis kleurenkeuze, zelfs voor metallic (geldig voor het aanbod op onze eigen website)
  • Persoonlijke service en advies door échte experts, tijdens het hele contract

  Voordelig rondrijden in een nieuwe auto terwijl alles rondom jouw mobiliteit voor je wordt geregeld en je altijd vooraf weet waar je voor betaalt. Dat is private leasen bij privatelease.com!

 • Wat zijn de voordelen van private lease?

  Er wordt veel gesproken over private lease. Maar wat zijn nou echt de voordelen? Hieronder een aantal op een rij:

  • Geen onverwachte kosten. Je hoeft je geen zorgen te maken over onverwachte kosten. Alle kosten behalve brandstof en eventuele boetes zitten namelijk vast in jouw leasetarief.
  • Alles wordt voor je geregeld. Onderhoud, schade afhandeling, pechhulp, het zit er allemaal bij in. Let wel op, de mate van ontzorgen verschilt per aanbieder.
  • Inzicht. Je weet altijd wat je maandelijks voor je auto betaalt.
  • Goedkoper dan kopen. Als jij in een nieuwe auto wilt rijden dan is in de meeste gevallen private lease goedkoper dan kopen.
  • Geen spaargeld nodig. Jouw maandelijks leasetarief zorgt er voor dat jij niet in een keer een hoog bedrag neer hoeft te leggen voor het kopen van een auto.
  • Geen gedoe met verkopen. Aan het einde van jouw contract hoef jij je geen zorgen te maken over het verkopen van jouw auto.

  Zoals je ziet komt private leasen met veel mooie voordelen. Deze voordelen verschillen echter per aanbieder waardoor het lastig kan zijn om een keuze te maken. In ons blog vind je een aantal artikelen die je hierbij kunnen helpen. Hieronder op een rijtje:

  Daarnaast is er nog veel verwarring of private leasen nou eigenlijk voordeliger is dan kopen of niet. Hier is geen eenduidig antwoord op omdat het afhankelijk is van jouw situatie, wensen en behoeften. Ook hier helpen we je graag bij:

  Hieronder een overzicht van hetgeen inbegrepen zit in onze private lease prijs:

  • Wegenbelasting, afschrijving en BTW
  • WA- & Casco autoverzekering, wie er ook rijdt
  • SVI (schadeverzekering inzittenden)
  • Onderhoud, APK, reparatie en schadeherstel
  • Zomer- of all-season banden
  • Schadeherstel en glasreparatie
  • Pechhulp binnen heel Europa
  • Vervangend vervoer in NL tijdens schadeherstel en pech / niet veilig rijdbare schade
  • Vervangend vervoer na 24 uur voor regulier onderhoud
  • Haal- en brengservice op een locatie naar keuze bij onderhoud
  • Afleverservice op een locatie naar keuze, inclusief volle tank
  • De optie om jouw auto te delen en verhuren
  • Gratis kleurenkeuze, zelfs voor metallic (geldig voor het aanbod op onze eigen website)
  • Persoonlijke service en advies door échte experts, tijdens het hele contract
 • Hoe bestel ik mijn private leaseauto?

  Als jij weet wat jouw mobiliteitsbehoeften zijn kun jij in twee simpele stappen jouw auto digitaal aanvragen.

  Stap 1:

  Ga naar de aanbodpagina. Kies hier de auto waar jij interesse in hebt en klik door naar de productpagina waar jij een korte samenvatting van de auto kunt bekijken. Wordt dit jouw nieuwe auto? Leuk! Klik dan op de groene knop ‘auto aanvragen’.

  Stap 2:

  Jij komt nu op de samenstelpagina. Hier kies jij de kleur van jouw nieuwe auto, het type banden, jouw jaarlijkse kilometrage en jouw looptijd. Daarnaast kun jij op door ons geselecteerde modellen kiezen voor bestickering.

  Let op: Bieden wij bestickering aan? Dan krijg jij als je hiervoor kiest een maandelijkse korting op jouw leasetarief. All season banden zijn te verkrijgen voor een meerprijs. De kleur van jouw auto is gratis, zelfs voor metallic!

  Klik vervolgens op de groene knop ‘Ga verder’. Hier wordt er om enkele persoonsgegevens gevraagd. Dit lijkt een uitgebreide lijst dus we vertellen hier graag waar we deze gegevens voor nodig hebben.

  Heb jij jouw gegevens volledig ingevuld? Controleer dan eerst aan de rechterkant van het scherm of jouw aanvraag volledig voldoet aan jouw wensen. Klopt dit en ga je akkoord met de algemene voorwaarden? Klik dan op de groene knop ‘Aanvragen’.

  Gefeliciteerd jij hebt zojuist jouw nieuwe private leaseauto van privatelease.com succesvol aangevraagd! Hier ontvang jij een bevestiging van per e-mail.

Bekijk het aanbod!