"Ik huur liever die leuke Jeep dan een Fiat Panda vol deuken..."

ParkFlyRentmaandag 21 augustus 2017

Let op: Dit is een verouderd bericht. ParkFlyRent is inmiddels met hun activiteiten gestopt.

 

Robert Meeuwsen en Alexander Brouwers -professioneel beachvolleyballers en privatelease.com-ambassadeurs- hebben onlangs voor het eerst hun auto gedeeld op het vliegveld bij ParkFlyRent. We vroegen Niels de Greef, oprichter van ParkFlyRent, hoe zo'n briljant idee nou eigenlijk ontstond. Vandaag delen we zijn verhaal.

"Net voor de ergste files waren mijn vriendin en ik door de zachte, maar aanhoudende regenbui naar vliegveld Dusseldorf-Weeze gereden voor onze allereerste vakantie samen. Om 8 uur 's ochtends op een koude ochtend in maart parkeerden we op het allerachterste plekje op het overvolle parkeerterrein van het vliegveld, en liepen snel door de enorme zee van asfalt en auto's om niet al te nat te worden. Voor we de terminal inliepen keek ik nog even om, en verbaasde ik me erover dat we meer betaalden voor dat parkeerplekje op dat troosteloze terrein dan voor onze retourvlucht naar Italië; achteraf gezien is dat denk ik het moment waarop ParkFlyRent geboren werd.

Op onze bestemming, Sardinië, stonden we in een lange wachtrij voor onze huurauto. Na een uur kregen we eindelijk een sleutel over de balie geknikkerd door een bijzonder ongeïnteresseerde verhuurmedewerker, met de boodschap dat de auto in de garage stond. Daar aangekomen liepen we door eindeloze, amper verlichte rijen auto's, telkens klikkend op de sleutel in de hoop dat onze geboekte VW-Golf-of-vergelijkbaar ons zou verwelkomen met een vrolijk oranje geknipper. Helaas, het bleek een Fiat Panda te zijn geworden, nog vol ongedocumenteerde schade ook. Lekker dan...

Toen we de auto weer inleverden bracht de shuttlebus ons weer terug naar de terminal. We reden langs rij na rij vol geparkeerde auto's, en ik verzuchtte tegen mijn vriendin: 'Jammer toch, dat we niet gewoon dat leuke jeepje daar konden huren van de eigenaar van de auto in plaats van die waardeloze huurauto...'.

Dat idee bleef in mijn hoofd zitten: Waarom deelt de halve wereld wel hun huis op Airbnb, maar is er niks te doen met al die stilstaande auto's? Het antwoord was natuurlijk simpel: omdat je je auto niet zomaar neer kan zetten op Schiphol met de sleutel erin en een briefje erop dat 'ie te huur is. Daar is een betrouwbare tussenpersoon voor nodig, die alles regelt en zorgt dat het veilig is.

Die tussenpersoon, dat is ParkFlyRent dus geworden. Bij ons parkeer je je auto gratis, en tijdens je vakantie zoeken wij een huurder voor je auto. Wij regelen alles er om heen, inclusief de verzekering, screening van de huurder, betalingen, registratie en schoonmaken van de auto. Ook deel je mee in de huuropbrengst natuurlijk.

Zo zorgen we er ondertussen voor dat er minder huurauto's geproduceerd hoeven te worden voor de vliegvelden, en er minder asfalt nodig is om al die geparkeerde auto's stil te laten staan. Wel zo logisch!

Sinds onze start in 2014 hebben al duizenden mensen hun auto gedeeld via ParkFlyRent bij Schiphol en Eindhoven Airport, waaronder ook vele privatelease.com-leaserijders. Probeer het dus ook vooral een keertje uit, en de eerste keer dat je parkeert bij ons garanderen we ook nog een minimale vergoeding van € 50 bovenop de gratis parkeerplek!"