Private leasecontract

Meest gestelde vragen

Mag ik mijn kilometerbundel tussentijds aanpassen?

Mocht jij merken dat jij structureel meer of minder kilometers rijdt dan dat jij in jouw bundel hebt, dan kan het inderdaad interessant zijn je kilometerbundel aan te passen. Wil jij dit aanpassen of meer informatie? Bel of mail dan met het team van privatelease.com.

Kilometer bundel verhogen

Je kan er ook voor kiezen om je kilometerbundel te verhogen. Jouw bundel kan gedurende de gehele looptijd worden verhoogd. Deze verhoging geldt altijd met terugwerkende kracht vanaf het moment dat je in het voertuig bent gaan rijden. Je krijgt dan eenmalig het verschil tussen het oude en nieuwe leasetarief verrekend voor de maanden welke reeds gefactureerd zijn. Daarnaast wordt vanaf dan het nieuwe leasetarief aan jou gefactureerd. In totaal betaal jij dan over de gehele looptijd het nieuwe leasetarief. Vanzelfsprekend heb jij dan ook de beschikking over de nieuwe kilometers over de gehele looptijd.

VB1: Na 1 jaar besluit jij jouw kilometerbundel te verhogen van 10.000 naar 15.000 kilometer per jaar. In het contract staat vermeld dat het verschil in prijs tussen deze bundels 10 euro bedraagt. Je leasetarief wordt dan vanaf de eerstvolgende factuur met 10 euro verhoogd. Daarnaast betaal jij eenmalig 12 maanden * 10 euro = 120 euro voor de reeds gefactureerde maanden.

Het kan dus interessant zijn om in plaats van de jaarlijkse verrekening van de meer gereden kilometers te kiezen voor een bundel aanpassing.

Kilometer bundel verlagen

Je kan ervoor kiezen om je kilometerbundel te verlagen. Je bundel kan gedurende de gehele looptijd worden verlaagd. Deze verlaging geldt altijd met terugwerkende kracht vanaf het moment dat jij in het voertuig bent gaan rijden. Je krijgt dan eenmalig het verschil tussen het oude en nieuwe leasetarief verrekend voor de maanden welke reeds gefactureerd zijn. Daarnaast wordt vanaf dan het nieuwe leasetarief aan je gefactureerd. In totaal betaal jij dan over de gehele looptijd het nieuwe leasetarief. Vanzelfsprekend heb jij dan ook de beschikking over de nieuwe kilometers over de gehele looptijd.

VB2: Na 1 jaar besluit jij jouw kilometerbundel te verlagen van 15.000 naar 10.000 kilometer per jaar. In het contract staat vermeld dat het verschil in prijs tussen deze bundels 10 euro bedraagt. Jouw leasetarief wordt dan vanaf de eerstvolgende factuur met 10 euro verlaagd. Daarnaast krijg jij eenmalig 12 maanden * 10 euro = 120 euro voor de reeds gefactureerde maanden van ons gecrediteerd.

In jouw contract vind je een overzicht met de tarieven die horen bij de verschillende jaarkilometrages.