Vraag

Wat moet ik doen als ik schade heb aan mijn leaseauto?

Belangrijk: heb je schade, meld dit dan direct bij ons! Alle schades, behalve ruitschades, worden hersteld door Schadenet. Zij hebben vestigingen door heel Nederland.

Heb je (door een ongeluk) schade en kun je niet meer verder rijden? Bel dan direct met onze pechhulpdienst Eurocover (030 698 58 88). We staan 24 uur per dag voor je klaar. Bij schade is het belangrijk dat je een Europees Schadeformulier invult of de schadeapp. vergeet hierbij ook niet de achterzijde. Het compleet ingevulde formulier e-mail je vervolgens naar schade@privatelease.com, onder vermelding van jouw kenteken. Is jouw auto door een onbekend gebleven voertuig beschadigd of door iemand zonder verzekering, dan doorloop je de volgende stappen:

  1. Je doet altijd aangifte bij de politie.
  2. Je meldt de schade direct bij ons via 030 698 38 20.
  3. Omdat wij in dit geval de schade niet kunnen verhalen op een tegenpartij, betaal je je eigen risico.

Misschien kan de schade nog verhaald worden op het Waarborgfonds. De regels van het Waarborgfonds kan je lezen via de volgende link.

https://waarborgfonds.vereende.nl/vragen-over-schade/

  • Het Waarborgfonds vergoedt schade alleen als je op tijd iets hebt gedaan om erachter te komen wie de dader is. Aangifte doen bij de politie is één van de mogelijkheden. Als je binnen 14 dagen na het schadegeval geen actie heeft ondernomen, vergoeden wij de schade niet. Het is dus verstandig om zo snel mogelijk aangifte te doen.

Hier tref je een blanco schadeformulier aan. Het verzoek om de voor,- en achterzijde in te vullen. Bovenaan de voorzijde van het formulier kan je de gegevens van de getuigen invullen. Vergeet niet om beide zijden te ondertekenen. Invullen kan eenvoudig digitaal*.

*Niet elke webbrowser of instelling ondersteunt het digitaal invullen. Lukt het niet om digitaal in te vullen? Probeer dan het document in Google Chrome te openen.

Aangifte kan je doen via het internet (www.politie.nl/aangifte ). Middels onderstaande link kan je digitaal de getuigenverklaring in vullen.

https://waarborgfonds.vereende.nl/indienen-getuigenverklaring/

Let op dat je de schade laat herstellen nadat de aangifte gedaan is. Mocht de politie de auto met de schade nog willen zien dan moet hier wel een mogelijkheid voor zijn. Indien je gebruik maakt van het Waarborgfonds dan kan je alle stukken middels een reply op deze mail (max 15Mb per mail) naar ons sturen.

Indien je besluit om geen gebruik te maken van het Waarborgfonds dan zullen wij de schade dan afwikkelen als een éénzijdige niet verhaalbare schade. Indien je wel gebruik maakt van het Waarborgfonds dan vragen wij je om alle stukken naar ons te sturen.