Terug naar het overzicht

De mooiste routes? Wij weten waar!

12 januari 2018

Een tussenjaar of direct na je studie gaan reizen; backpacken is razend populair. 27% van alle Nederlandse jongeren tussen de 22 en 30 jaar is in de afgelopen 5 jaar langer dan een maand op rondreis geweest. 92% van deze rondreizen zijn buiten Europa.

Bij privatelease.com vinden we dat best zonde, want ervaar je niet het grootste gevoel van vrijheid als je met de auto op vakantie gaat? Daarnaast vergeten we ook al snel hoeveel moois Europa heeft te bieden. We delen daarom 5 geweldige routes in Europa die absoluut de moeite waard zijn om met jouw private lease auto van privatelease.com te ervaren.

High Alpine Road

1. Glossglockner High Alpine Road – De Alpen

Ben jij niet bang voor war haarspeldbochten? Bezoek dan de Alpen, waar misschien wel de mooiste wegen ter wereld liggen. Een van de mooiste is de Glossglockner High Alpine Road. Deze weg loopt door de Duitse en Oostenrijkse provincies Salzburg, Tyrol en Karinthië en heeft een afstand van 48 kilometer met 36 bochten. Onderweg reis je door de wolken over de hoogste pieken van de Alpen, langs helderblauwe meertjes, groene weiden en spectaculaire vergezichten!

Rothenburg2. Romantische Strasse – Duitsland

De Romantische Strasse is een van de populairste routes in Duitsland. Deze 385 kilometer lange route loopt van de rivier de Main tot aan de Duitse Alpen. De naam verwijst naar de gevoelens die vele toeristen en bezoekers krijgen bij het zien van de fraaie middeleeuwse stadjes en het bijzondere sprookjeskasteel Neuschwanstein. De Romantische Strasse biedt een perfecte combinatie van cultuur, geschiedenis en natuurschoon.

3. Kastelenroute – Frankrijk

Frankrijk telt ontelbaar vele kastelen, waarvan er maar liefst 140 te zien zijn in de Loire streek. De uitgestrektheid van het gebied en de vele bezienswaardigheden maken het zeer geschikt voor een rondreis met jouw private lease auto. Op deze manier kan je eenvoudig verschillende plaatsen en steden bezoeken. Maar vergeet ook niet om naar de verschillende natuurparken te rijden, die niet alleen rust maar ook sportieve activiteiten te bieden hebben!

4. Sierra Nevada national Park – Spanje

Een uitstekende route voor de beginnende rijder: brede wegen waar je veilig langs omhoog slingert tot ruim 2.500 meter hoogte. Geniet ondertussen van een van de meest ongerepte en befaamde streken van Andalusië, met steile berghellingen, witgekalkte huisjes en ademloze landschappen. Onderweg kan je op veel plekken de gaafste routes bewandelen. Bezoek als sluitstuk het prachtige en sprookjesachtige Granada.

5. Grande Strade Delle Dolomiti – Dolomieten

De Dolomieten kenmerken zich door glooiende gras- en boslanden af te wisselen met steile, kale rotsformaties. Een walhalla voor sportklimmers en wandelaars, maar ook zeker voor automobilisten, aangezien je door de valleien kunt rijdenen overal waar je kijkt massieve rotsen boven de weg ziet uittorenen.

Unlock new ways. Veel plezier en laat ons even weten hoe het is bevallen. Lees andermans ervaringen of laat jouw ervaringen en foto’s achter op onze Facebookpagina!

 

Delen via