Terug naar het overzicht

Een nieuwe auto rijden voor €99,- per maand

4 juli 2017

Let op! Het specifieke concept uit onderstaande blog wordt niet meer aangeboden. Benieuwd naar het concept waar je nu wel gebruik van kunt maken? Neem dan contact met ons op!

Een gloednieuwe auto op 24-jarige leeftijd. Dat is niet alleen weggelegd voor kinderen van rijke ouders, zo bewijst Chantal van Dun. Zij rijdt sinds januari in een Fiat 500.

“Als starter op de arbeidsmarkt, was het voor mij handig om een eigen auto te hebben zodat ik eenvoudig naar mijn werkplek kan reizen. Ik keek dan ook al een tijd naar een tweedehandsauto uit. Het lastige is dan alleen dat je nooit op voorhand weet hoeveel geld je jaarlijks kwijt bent. Toen ik van de mogelijkheid hoorde om je auto privé te leasen, was ik direct geïnteresseerd. Het concept is voor mij ideaal; ik weet elke maand precies wat ik kwijt ben en mag in een gloednieuwe auto rijden!”

Eigen auto grote wens

Chantal liet haar oog vallen op de charmante Fiat 500. “Ik heb altijd al een zwak gehad voor deze auto, maar nooit gedacht op mijn leeftijd deze al te kunnen rijden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het oorspronkelijke maandbedrag nog wat aan de hoge kant vond. Bovendien ben ik niet iemand die dagelijks in de auto zit, waardoor ik nog twijfelde. Maar bij privatelease.com heb je de mogelijkheid om je auto te delen met anderen via diverse platformen. Door een samenwerking aan te gaan met SnappCar betaal ik nu €99,- per maand. Het enige wat ik daarvoor hoef terug te doen, is mijn auto minimaal twee keer per maand beschikbaar stellen aan anderen.”

Auto delen via SnappCar

Het delen van de auto via SnappCar is eenvoudig. Zodra je de auto hebt aangemeld, kom je in het systeem en word je gekoppeld aan personen die een auto zoeken. Deelnemers van het platform zijn uitgebreid gescreend en dus te vertrouwen. Ook ben je all-risk verzekerd, mocht er iets gebeuren. Chantal over de eerste keer dat haar Fiat 500 werd verhuurd via SnappCar:  “Ik vond het best spannend. Je weet tenslotte niet wie een hele dag met je auto op pad gaat. Maar het is me alles mee gevallen! Ik had te maken met een wat ouder echtpaar, die dit ook voor het eerst deden. Het was dus even puzzelen. Je moet namelijk via het digitale portal en de smartphone toestemming geven. Pas als iedereen akkoord is, ben je verzekerd en kan de huurder met de auto op pad. Het is belangrijk om van tevoren goede afspraken te maken over hoe de auto wordt teruggebracht, benzinepijl etc. Als je dat allemaal zwart op wit hebt staan, kan er niets fout gaan.”

Private leasen ook iets voor jou?

Rijd je graag in een nieuwe auto, wil je exact weten wat je maandelijks aan kosten kwijt bent en vind je het niet erg om je auto te delen? Wie weet is een Fiat 500 via privatelease.com met verhuur via SnappCar dan ook voor jou een oplossing. Chantal heeft nog wel een tip: “Bedenk voordat je een contract afsluit goed wat je plannen zijn voor de toekomst. Wil je binnen drie jaar een huis kopen? Kies dan voor een kort contract in verband met de BKR-registratie. Waar je ook rekening mee moet houden, is het aantal kilometers wat je verwacht te rijden. Voor elke kilometer extra moet je namelijk meer betalen. Samen met privatelease.com kan je altijd overleggen wat een geschikte kilometerbundel voor jou is.”

Delen via