Terug naar het overzicht

Private lease – slim autorijden, maar voorkomen is beter dan genezen!

8 januari 2018

Steeds meer mensen ervaren de voordelen van private lease. Een mooie nieuwe auto rijden zonder in één keer een groot bedrag uit te hoeven geven. Tel daarbij het gemak en de luxe op van vervangend vervoer bij schade en de haal- en brengservice bij onderhoud met daarnaast een all-in prijs en geen gedoe met het verkopen van je auto als je een andere auto wilt rijden. Naast deze mooie voordelen zijn er echter ook zaken waar je als toekomstige private leaseklant even extra goed op moet letten.

Keurmerk Private Lease

Sinds enige tijd zijn veel zaken goed geregeld via het Keurmerk Private Lease: Veilig, verantwoord en vertrouwd een auto leasen. Privatelease.com heeft dit keurmerk en hierdoor geniet jij als private leaserijder bij ons van bepaalde voordelen en zekerheden:

  • Onze voorwaarden zijn getoetst door de Consumentenbond en het Nibud. Geen onduidelijke voorwaarden of kleine lettertjes.
  • Onze overeenkomsten bieden je een compleet product; dat wilt zeggen dat er naast de brandstofkosten, geen andere bijkomende kosten te verwachten zijn voor jouw private lease auto.
  • Je bent beschermd tegen te hoge financiële lasten; bij iedere aanvraag toetsen wij de kredietwaardigheid zodat zowel jij als wij er zeker van zijn dat jij door het aangaan van een private leasecontract niet een te hoge financiële verplichting aan gaat.
  • 14 dagen bedenktijd; een private lease auto is online snel besteld. Om te voorkomen dat je echter te vlug een besluit hebt genomen kun je er binnen veertien dagen op terug komen.
  • Als er door omstandigheden onverhoopt toch iets niet naar je zin is kunnen geschillen worden voorgelegd aan een onafhankelijke commissie.

Controleer dus goed of de private leasemaatschappij waar jij jouw private lease auto bij wilt leasen ook het Keurmerk Private Lease draagt. Dan weet je dat het met de voorwaarden in ieder geval goed zit.

Rest mij niks anders dan privatelease.com te complimenteren voor de zeer heldere communicatie en voorwaarden; dat mag als voorbeeld dienen voor veel andere bedrijven!
– Vellah Bogle

Consumentenbond & het Autolease-collectief: Goed, beter, best

Uiteraard zijn er ook nog wel verschillen tussen de private leasemaatschappijen die het Keurmerk Private Lease dragen. De Consumentenbond ziet ook de toenemende interesse in private lease en heeft eind november 2017 haar eerste Autolease-collectief gelanceerd. Via dit initiatief wilt de Consumentenbond haar leden en andere geïnteresseerden de best mogelijke private lease-aanbiedingen garanderen. We zijn er trots op dat privatelease.com als één van de slechts drie private leasemaatschappijen van Nederland hierbij als betrouwbare deelnemer uit de bus is gekomen. Hierbij is gekeken naar specifieke contractvoorwaarden, vooral met betrekking tot voortijdige beëindiging bij bijvoorbeeld werkloosheid, maar ook naar de hoogte van het eigen risico bij schade en de algemene klantgerichtheid bij het verwerken van aanvragen.

Een goede klantenservice met altijd een snel en een inhoudelijk antwoord. Een auto netjes afleveren is ook geen probleem! Ik ben erg tevreden en rijd zorgeloos en vol plezier rond!
– Aida Blankestijn

Overigens is de eerder gevoerde prijsvergelijking van de Consumentenbond, waar privatelease.com eveneens goed naar voren kwam, ook het bekijken waard.

Een auto kost geld, maar het kan slimmer

Auto’s staan in Nederland het grootste gedeelte van de dag stil. We realiseren het ons niet altijd, maar ook dan kost een auto geld. Dan is het fijn als de voorwaarden van de private leasemaatschappij jou als berijder toestaan om jouw private lease auto te delen of te verhuren als je hier zin in hebt. Hierdoor worden meer mensen, met minder auto’s mobiel én kun je zelfs geld verdienen aan jouw private lease auto!

Kortom, check goed de voorwaarden van private leasemaatschappijen online via het Keurmerk en de Consumentenbond en kies bewust voor de nieuwe manier van autorijden!

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!

Delen via