Terug naar het overzicht

Private lease – Vakantie: wat te doen met extra kilometers en hoe ga je veilig de weg op?

18 juni 2018

Ben je van plan om deze zomer op vakantie te gaan met je private leaseauto? Daar doen wij bij privatelease.com niet moeilijk over. Met jouw private leaseauto mag jij namelijk gewoon naar het buitenland. Check wel vooraf of het betreffende land op de groene kaart vermeld staat.

Zit je boven je kilometerbundel vanwege je vakantie? 

Het kan zo zijn dat je afgesproken jaarkilometrage af gaat wijken door deze vakantie. Dan wordt dit bijgesteld tijdens de jaarlijkse kilometerbeoordeling. Het leasetarief is bepaald op basis van een specifieke contractduur in combinatie met een bepaald maximum aantal kilometers per jaar. Als jouw werkelijke jaarkilometrage afwijkt, bijvoorbeeld omdat je gemiddeld meer of minder kilometers per jaar hebt gereden of wilt gaan rijden, betaal je het leasetarief dat volgens de tabel bij de nieuwe looptijd/jaarkilometrage combinatie hoort. De beoordeling van het gemiddeld gereden jaarkilometrage vindt plaats na elk contract jaar. Bij wijziging van het leasetarief ben je dat nieuwe leasetarief met terugwerkende kracht verschuldigd, dus vanaf ingang van de looptijd. Het teveel of te weinig betaalde verrekenen we met je. Zo houden we het altijd eerlijk en transparant! Wil je hierover meer lezen? Bekijk deze pagina waarbij ook handige rekenvoorbeelden zijn toegevoegd.

Tips om veilig de weg op te gaan

Heb je aan alles gedacht, maar wil je ook voorkomen dat je ineens met pech langs de kant van de weg staat? Bereid jouw private leaseauto zo goed mogelijk voor! We geven je graag enkele tips.

  1. Is de koelvloeistof goed bijgevuld?
  2. Controleer of het oliepeil voldoende is.
  3. Heb je een trekhaak? Controleer of de aansluiting goed zit!
  4. Heb je een afneembare trekhaak. Monteer deze onder de auto. Het beschermt je auto extra tegen hele lichte aanrijdingen. Daarnaast hou je extra ruimte over in de kofferbak voor je vakantie spullen
  5. Hebben de banden de juiste spanning? Geen versleten banden op vakantie! Wist je namelijk dat een te lage profieldiepte een bekeuring kan opleveren (in heel Europa is het wettelijke minimum 1,6 mm).
  6. Kijk ook goed na of jouw ruiten geen sterretjes of barsten hebben. Mocht dit wel het geval zijn dan kan je hier lezen hoe je dit het beste kan oplossen.

ANWB brengt jaarlijks de reiswijzer uit met tips en trics voor tijdens de reis en over zaken waar je aan moet denken voorafgaand aan je vakantie. Download de PDF hier.

Onderhoud

Het kan zijn dat jouw auto toe is aan een onderhoudsbeurt, dit kan je gemakkelijk zelf inplannen. Neem voor het maken van een onderhoudsafspraak telefonisch contact met ons op via 030 698 3820. Je kan daarnaast ook kiezen voor de kosteloze haal- en brengservice (binnen een straal van 40 kilometers). Bijvoorbeeld vanaf je huis of je werk! Gereden kilometers en brandstof zijn in dat geval voor eigen rekening.

Na de onderhoudsbeurt wordt de auto ook nog eens schoongemaakt. Zo ga je goed voorbereid op vakantie en kom je niet voor nare verrassingen te staan.

Fijne vakantie!

Ook interessant:
Auto leasen
Hyundai Private Lease
Hyundai Tucson Private Lease
Hyundai Ioniq 5 Private Lease
Hyundai KONA Electric Private Lease

Delen via