Terug naar het overzicht

Private lease – vertrouwen moet je verdienen

22 december 2017

Private lease. Ondanks dat je er steeds meer over hoort, is het nog een redelijk onbekend fenomeen. Op het eerste oog lijkt private lease soms duur en de private leasecontracten zijn op sommige onderwerpen best complex. Onbekend maakt onbemind dus is vertrouwen in de aanbieder van een private leaseauto erg belangrijk. Je wilt er tenslotte van op aan kunnen dat alles voor je wordt geregeld en je niet voor onaangename verassingen komt te staan.

Het is natuurlijk raar om van jezelf te zeggen dat je betrouwbaar bent. Dat doen we dan ook niet, want dat laten we zoveel als mogelijk over aan anderen.

Private leasecontracten worden overeengekomen voor vaak een langere periode en er is relatief veel geld mee gemoeid. Wij snappen dan ook als geen ander dat het gevoel goed moet zijn als jij gaat private leasen en je de private leasemaatschappij wilt kunnen vertrouwen. Wij geven je graag een paar tips waar wij van denken dat ze zinvol zijn om rekening mee te houden voordat jij een private leaseauto aanschaft:

 • Voert de private leasemaatschappij het Keurmerk Private Lease?
  Het Keurmerk Private Lease verzekert jou van goede, eerlijke en transparante voorwaarden. Hierdoor weet jij dat je eerlijk wordt behandeld en goed wordt beschermd!
 • Zijn er partijen die jij vertrouwt en de private leasemaatschappij aanprijst?
  Zijn er partijen die jij kent of die jij vertrouwt die de private leasemaatschappij aanprijst? Denk hierbij aan bijvoorbeeld de Consumentenbond en hun Autolease-Collectief.
 • Wat zeggen bestaande klanten over de private leasemaatschappij?
  Welke beoordeling krijgt de private leasemaatschappij van bestaande klanten? Kijk hierbij niet alleen naar het cijfer dat wordt gegeven maar ook vooral naar de reden waarom het cijfer is gegeven.

Top! Elke keer als ik contact heb met privatelease.com; helder, duidelijk en vriendelijk. Daar word ik blij van als klant!
– Ferdinand

 • Is er wederzijds vertrouwen?
  Wederzijds vertrouwen vinden wij belangrijk. Jou wordt gevraagd om de private leasemaatschappij te vertrouwen, maar vertrouwt de private leasemaatschappij jou eigenlijk wel? Mag jij bijvoorbeeld jouw auto delen met anderen?
 • Houdt de private leasemaatschappij rekening met jouw toekomstplannen?
  Wordt er simpelweg een auto aan jou verkocht of denkt de private leasemaatschappij met jou mee? Word jou bijvoorbeeld gevraagd of jij koop- of verhuisplannen hebt? Het private leasecontract heeft namelijk invloed op de hoogte van een eventuele hypotheek.
 • Hoe flexibel is de private leasemaatschappij?
  Hoe steken de voorwaarden van de private leasemaatschappij in elkaar? Wat is bijvoorbeeld hun beleid als het gaat om voortijdige beëindiging van het contract?

Rest mij niks anders dan privatelease.com te complimenteren voor de zeer heldere communicatie en voorwaarden; dat mag als voorbeeld dienen voor veel andere bedrijven!
– Vellah Bogle

 • Hoe word je ondersteund door de private leasemaatschappij?
  Bestellen gebeurt over het algemeen online, maar is de private leasemaatschappij ook persoonlijk beschikbaar voor jou?
 • Wordt er nog aan je gedacht als je eenmaal rijdt?
  Wat gebeurt er tijdens de looptijd van het contract? Word je bijvoorbeeld op de hoogte gehouden van nieuwtjes, aanpassingen en eventuele aanbiedingen?

Een goede klantenservice met altijd een snel en een inhoudelijk antwoord. Een auto netjes afleveren is ook geen probleem! Ik ben erg tevreden en rijd zorgeloos vol plezier rond!
– Aida Blankestijn

Uiteraard komt er nog veel meer kijken bij het overwegen van een private leasemaatschappij, en dit kan best lastig zijn. Wil je hier hulp bij? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Ook interessant:
Private Lease vergelijker
Private Lease elektrische auto
Subsidie elektrische auto
Private Lease occasion

Delen via