Terug naar het overzicht

Private lease – Op autovakantie met kinderen 13 tips

8 oktober 2018

Op eigen tempo de wereld ontdekken. Heerlijk toch? Zelf bepalen hoe laat je vertrekt, hoeveel bagage je meeneemt, welke route je neemt en hoe lang je onderweg bent. Lekker met de auto op vakantie! Er zijn mensen die een rugzakje meenemen, op pad gaan en wel zien hoe alles loopt. Met kinderen kun je dit natuurlijk niet doen. Je wilt dan zo goed mogelijk voorbereid zijn! Wil of ga je op autovakantie met kinderen? Lees dan eerst onze 13 tips!

Om deze reden geven wij je graag een paar tips voor jouw autovakantie met kinderen!


 

Tijdens het autorijden (naar, op en terug van vakantie).

 1. Zorg voor entertainment tijdens de rit. Verzin/doe bijvoorbeeld spelletjes, neem deze mee of zorg voor een voorraad speelgoed.
 2. Neem een tablet mee en download, bijvoorbeeld via Netflix, een aantal films. Op deze manier wordt er geen data verbruikt omdat de films geen internetverbinding nodig hebben.
 3. Geef je kinderen niet te veel keuze. Hierdoor vermijd je het risico op keuzestress waardoor ze lekker kunnen genieten van de speeltjes of films die je hebt meegenomen.
 4. Zorg voor zowel gezonde als ongezonde snacks.
 5. Neem voldoende en koel drinkwater mee.
 6. Plaats een tas met spullen (speeltjes, snacks, etc.) tussen de kinderen in op de achterbank. Door dit te doen kunnen de kinderen niet alleen veel spullen zelf pakken maar hebben ze (als je met twee kinderen reist) ook ieder een eigen ‘kantje’.
 7. Ga als papa of mama af en toe een uurtje achterin zitten. Daardoor slapen de kinderen soms beter of geeft het juist een beetje afleiding.
 8. Maak het opruimen gemakkelijker door vuilniszakjes voor in de auto mee te nemen.
 9. Gebruik flesjes of bekertjes met een drinktuit.
 10. Laat de kinderen hun eigen slaapkussen van huis meenemen.
 11. Ga je tanken? ‘Verplicht’ je kinderen om even langs het toilet te gaan. Hiermee voorkom je extra sanitaire stops.
 12. Scherm de ramen achter af (in de avond). Hierdoor is er minder afleiding waardoor je kinderen makkelijker in slaap kunnen vallen.
 13. Rijd ’s nachts. De auto is minder warm, je kinderen slapen en de kans dat je een file tegenkomt is zeer klein. Mocht je overdags de energie ervoor hebben dan kun je ook nog even van je tussenstops genieten!

 

Er zijn nog veel meer tips en handigheidjes te bedenken voor als je op autovakantie met kinderen gaat. We hopen dat deze tips je zullen helpen en zijn erg benieuwd naar jouw eigen tips!

Het kan zijn dat je door op autovakantie te gaan meer kilometers rijdt waardoor je over je bundel heen gaat. Benieuwd hoe wij hiermee om gaan? In dit blog leggen we het je uit én geven we je een aantal tips om veilig de weg op te gaan!

Populaire modellen: Tesla Model 3 Private Lease | BYD Dolphin Private Lease

Ook interessant:
Elektrische auto leasen
Subsidie elektrische auto
Hyundai Private Lease
Opel Corsa-e Private Lease
Nissan LEAF Private Lease

Delen via