Terug naar het overzicht

Private lease – De vakantie is begonnen: waar moet ik allemaal aan denken?

23 juli 2018

De vakantietijd is gestart en wellicht ben je ook van plan om met je auto op vakantie te gaan in binnen- of buitenland. Dat is uiteraard geen probleem! Wel is het aan te raden om je vooraf goed voor te bereiden.

Zo mag je met jouw private leaseauto  naar het buitenland, zolang het betreffende land als toegestaan op onze groene kaart staat vermeld. Op de voorkant van de groene kaart staan de afkortingen van de landen waar je private leaseauto is verzekerd. Als een land is doorgehaald betekent dit dat jouw private leaseauto in dat land niet is verzekerd.

Ook is het geen probleem als iemand anders tijdens de vakantie in je auto rijdt. Er is nog wel eens misvatting over het feit dat degene die leaset denkt dat alleen hij of zij in de auto mag rijden. Dat is niet het geval: je kunt anderen in jouw leaseauto laten rijden. Het is wel zo dat de persoon die het contract heeft afgesloten het aanspreekpunt en contractueel verantwoordelijk blijft. In het buitenland wordt vervangend vervoer bij schade of pech niet vergoed.

Trekhaak

Heb je nog geen trekhaak en zou je dit wel willen? In sommige gevallen, afhankelijk van het type auto etc, kan je een trekhaak laten aansluiten. Neem hiervoor contact met ons op.

Onderhoud

Het kan zijn dat jouw auto toe is aan een onderhoudsbeurt, in dit geval bel je ons en maken we zo snel mogelijk samen een afspraak. Je auto wordt opgehaald en thuisgebracht. Na de onderhoudsbeurt wordt de auto ook nog eens schoongemaakt. Zo ga je goed voorbereid op vakantie en kom je niet voor nare verrassingen te staan.

 

Dit artikel stond in de zomernieuwsbrief, lees hier de overige artikelen:

De mooiste routes? Wij weten waar!

Dagje iets leuks doen en er voordelig op uit?

10 tips voor veilig autorijden

Wat te doen bij schade aan jhttps://privatelease.com/nieuws/e auto?

Delen via