Terug naar het overzicht

Private lease – Wat te doen bij schade aan je auto?

23 juli 2018

Bij Privatelease.com krijgen wij regelmatig vragen van klanten over wat te doen bij schade aan je auto. In dit artikel lichten we het proces rondom auto schade toe.

Het kan uiteraard een keer gebeuren dat er schade ontstaat bijvoorbeeld doordat iemand per ongeluk tegen je aan rijdt of dat jij zelf de oorzaak bent van een schade.

  • Wat te doen bij schade aan je auto?

Bij schade aan je auto dien je altijd contact op te nemen met Privatelease.com. Bijna alle schades, behalve ruitschades, worden hersteld door Schadenet. Zij hebben vestigingen door heel Nederland. Heb je (door een ongeluk) schade en kun je niet meer verder rijden? Bel dan direct met onze pechhulpdienst Eurocover. Zij staan 24 uur per dag voor je klaar. Bij schade is het belangrijk dat je een Europees Schadeformulier invult (print hier een formulier uit) of de schadeapp.

Is jouw auto door een onbekend gebleven voertuig beschadigd of door iemand zonder verzekering, dan is het belangrijk dat je aangifte doet bij de politie en de schade ook direct meldt bij Privatelease.com. Mogelijk kan de schade verhaald worden via het Waarborgfonds.

Ruitschade is in de meeste gevallen snel en eenvoudig op te lossen. Door direct contact op te nemen met één van onze partners kan je direct een afspraak maken voor reparatie of vervanging.

  • Wat betekent dit financieel?

Mocht het een schade zijn waarbij de wederpartij volledig aansprakelijk is dan zal dit vanuit Privatelease.com worden verhaald op die verzekering. In de meeste gevallen zijn er dan dus geen extra kosten. Is de schade veroorzaakt door jezelf, weet je niet hoe de schade is ontstaan of kan de schade niet verhaald worden op de wederpartij dan geldt je eigen risico en betaal je 250 euro per schade.

Wil je meer lezen over dit onderwerp bekijk onze rubriek veelgestelde vragen of lees dit artikel.

 

Dit artikel stond in de zomernieuwsbrief, lees hier de overige artikelen:

De mooiste routes? Wij weten waar!

De vakantie is begonnen: waar moet ik allemaal aan denken?

10 tips voor veilig auto rijden

Een dagje iets leuks doen en voordelig erop uit!

Ook interessant:
Auto leasen
Hyundai Private Lease
Hyundai Tucson Private Lease
Hyundai Ioniq 5 Private Lease
Hyundai KONA Electric Private Lease

Delen via