Private lease - 10 tips voor veilig autorijden

privatelease.comdonderdag 5 april 2018

Autorijden vraagt om tijd en aandacht, ook als je een ervaren weggebruiker bent. Schade aan je auto of een ongeluk waar je zelf bij bent betrokken wil je voorkomen. Vooral wanneer je dit ongeval ook echt had kunnen voorkomen. Met deze 10 tips voor autorijden zorg je voor veiligheid in de auto en onderweg.

 

1. Houd afstand

Onvoldoende afstand in het verkeer is een van de belangrijkste oorzaken van verkeersongelukken. Als je voldoende afstand houdt tot jouw voorligger kun je tijdig reageren op eventuele onverwachte manoeuvres van andere weggebruikers. Om de juiste afstand te bepalen kan je de 2 seconden regel als uitgangspunt gebruiken. Door een herkenbaar punt zoals een verkeersbord als referentiepunt te gebruiken en 2 seconden af te tellen op het moment dat jouw voorligger dat punt voorbij rijdt kan je de juiste afstand bepalen.

2. Zorg voor de juiste zitpositie en goed zicht

Voordat je de weg op gaat is het belangrijk dat je stoel, stuur en spiegels goed afgestemd staan op een voor jou prettige positie. Niet alleen omdat het voorkomt dat je lichamelijke klachten krijgt als je niet goed zit maar met name om onnodig extra letsel te voorkomen. Mocht je namelijk onverhoopt toch deelgenoot zijn van een verkeersongeluk dan is het belangrijk dat hoofdsteunen op de juiste hoogte staan.

3. Draag altijd je autogordel

Het lijkt vanzelfsprekend om een gordel te dragen. Toch rijden nog veel mensen vaak zonder gordel. Bij een ongeval vermindert de gordel het risico op schedelletsels met meer dan 40% en het risico op overlijden of letsel zelfs met 50%. Bovendien kan je een flinke boete besparen!

 

Zorg vooraf dat je route bekend is

 

4. Controleer regelmatig je bandenspanning

Een te lage bandenspanning zorgt niet alleen voor extra onnodig brandstofverbruik maar zorgt er met name voor dat je minder grip op de weg hebt. Een langere remweg en slipgevaar zijn aanzienlijk grotere risico’s bij een te lage bandenspanning. Ruim 60% van alle bestuurders in Nederland rijdt met een te lage bandenspanning. Advies is om je bandenspanning 1 keer per maand te controleren.

5. Gebruik geen telefoon in de auto

Het gebruik van de mobiele telefoon tijdens het rijden heeft negatieve effecten op je rijgedrag. Het voeren van een gesprek via een handheld telefoon verdubbelt zelfs de kans op een ongeval (zo bleek uit omvangrijk Amerikaans onderzoek). Bezig zijn met tekstberichten en dergelijke verzesvoudigt de kans op een ongeval! Je reactiesnelheid is veel langzamer. Bovendien kan je er een forse boete voor krijgen. Mocht je toch onderweg willen bellen, zoek dan een rustige plek op zoals een parkeerplaats waar je even stil kan staan. Tegenwoordig zijn er verschillende apps en tools waardoor je tijdens het autorijden even offline bent. In ons eerdere blogartikel benoemen wij de app van a.s.r.

 6. Houd rekening met de weersomstandigheden

Weersomstandigheden bepalen voor een deel de omstandigheden op de weg en het gedrag van de bestuurder. Ieder seizoen heeft andere kenmerken, wees je bewust van de verschillen zodat ongelukken vermeden kunnen worden. Neem snelheid terug en verdubbel de afstand tot je voorligger bij mist, sneeuw, zware regenval of andere omstandigheden waarbij het zicht beperkt is. Rem niet plots en probeer zo veel mogelijk rechts te blijven. Zodat je bij eventuele calamiteiten kan uitwijken naar de vluchtstrook.

7. Zorg dat je zelfverzekerd rijdt en keuzes maakt

Ga uit van je logische verstand en handel daarnaar. Kijk goed vooruit en houd de situatie om je heen in de gaten zodat je kan inschatten wat er gaat gebeuren of hoe andere bestuurders handelen. Laat je niet opjagen door andere weggebruikers die bijv. toeteren of vlak achter je gaan rijden. Hoe vervelend en lastig het ook is, ga hier niet op in en maak je eigen keuzes. Juist als je gaat twijfelen of als je je laat beïnvloeden door andere weg gebruikers kunnen fouten ontstaan.

Denk goed na over hoe jij je voelt. Door dit te beseffen kun je er rekening mee houden tijdens het autorijden!
- privatelease.com

8. Zorg vooraf dat je route bekend is

Het kan erg stressvol zijn als je de weg niet kent en naast het verkeer dus ook moet gaan bepalen waar je heen moet rijden. Door -voordat je vertrekt- je rit in te stellen via navigatie of de route via een kaart te hebben bepaald, voorkom je onnodige stress tijdens het autorijden.

9. Zorg ervoor dat je de auto kent

Zorg dat je bekend bent met de auto en deze van binnen en buiten kent. Het is niet altijd mogelijk, want wellicht rijd je in een huurauto of de auto van een ander, maar probeer voordat je vertrekt te beoordelen of je de auto ‘snapt’. Ken je bijvoorbeeld de functies van het dashboard? Voorkom verrassingen onderweg zodat je rustig, veilig en ongestoord kan rijden.

10. Let op aanwijzingen op de weg

Borden boven of naast de weg geven informatie over bijzondere omstandigheden. Het kan zijn dat er bijvoorbeeld een rijbaan afgesloten is of dat er plotseling file ontstaat waardoor je flink moet remmen. Het is belangrijk de aanwijzingen dan goed te volgen zodat het verkeer goed blijft doorstromen.

 

We hopen dat bovenstaande tips voor autorijden je helpen om veilig de weg op te gaan en ongelukken zoveel mogelijk te voorkomen.

We helpen je graag. Wist je bijvoorbeeld dat we ook een aantal tips hebben voor rijden in het donker?

 

Dit artikel stond in de zomernieuwsbrief, lees hier de overige artikelen:

De mooiste routes? Wij weten waar!

Dagje iets leuks doen en er voordelig op uit?

Wat te doen bij schade aan je auto?

De vakantie is begonnen, waar moet ik op letten?

Veelgestelde vragen

 • Wat is private lease?

  Via private lease rijd je een nieuwe auto voor een vast bedrag per maand. Je weet vooraf precies waar je voor betaalt. Leasetarief en brandstof, geen onverwachte bijkomende kosten!

  Daarnaast worden zaken zoals onderhoud, reparatie en pechhulp voor jou geregeld. Bij privatelease.com zijn alle kosten afgezien van brandstof bij jouw leasetarief inbegrepen. Hieronder een overzicht van zaken die allemaal zijn inbegrepen in het leasetarief als jij private leaset bij privatelease.com.

  • Wegenbelasting, afschrijving en BTW
  • WA- & Casco autoverzekering, wie er ook rijdt
  • SVI (schadeverzekering inzittenden)
  • Onderhoud, APK, reparatie en schadeherstel
  • Zomer- of all-season banden
  • Schadeherstel en glasreparatie
  • Pechhulp binnen heel Europa
  • Vervangend vervoer in NL tijdens schadeherstel en pech / niet veilig rijdbare schade
  • Vervangend vervoer na 24 uur voor regulier onderhoud
  • Haal- en brengservice op een locatie naar keuze bij onderhoud
  • Afleverservice op een locatie naar keuze
  • De optie om jouw auto te delen en verhuren
  • Gratis kleurenkeuze, zelfs voor metallic (geldig voor het aanbod op onze eigen website)
  • Persoonlijke service en advies door échte experts, tijdens het hele contract

  Voordelig rondrijden in een nieuwe auto terwijl alles rondom jouw mobiliteit voor je wordt geregeld en je altijd vooraf weet waar je voor betaalt. Dat is private leasen bij privatelease.com!

 • Wat zijn de voordelen van private lease?

  Er wordt veel gesproken over private lease. Maar wat zijn nou echt de voordelen? Hieronder een aantal op een rij:

  • Geen onverwachte kosten. Je hoeft je geen zorgen te maken over onverwachte kosten. Alle kosten behalve brandstof en eventuele boetes zitten namelijk vast in jouw leasetarief.
  • Alles wordt voor je geregeld. Onderhoud, schade afhandeling, pechhulp, het zit er allemaal bij in. Let wel op, de mate van ontzorgen verschilt per aanbieder.
  • Inzicht. Je weet altijd wat je maandelijks voor je auto betaalt.
  • Goedkoper dan kopen. Als jij in een nieuwe auto wilt rijden dan is in de meeste gevallen private lease goedkoper dan kopen.
  • Geen spaargeld nodig. Jouw maandelijks leasetarief zorgt er voor dat jij niet in een keer een hoog bedrag neer hoeft te leggen voor het kopen van een auto.
  • Geen gedoe met verkopen. Aan het einde van jouw contract hoef jij je geen zorgen te maken over het verkopen van jouw auto.

  Zoals je ziet komt private leasen met veel mooie voordelen. Deze voordelen verschillen echter per aanbieder waardoor het lastig kan zijn om een keuze te maken. In ons blog vind je een aantal artikelen die je hierbij kunnen helpen. Hieronder op een rijtje:

  Daarnaast is er nog veel verwarring of private leasen nou eigenlijk voordeliger is dan kopen of niet. Hier is geen eenduidig antwoord op omdat het afhankelijk is van jouw situatie, wensen en behoeften. Ook hier helpen we je graag bij:

  Hieronder een overzicht van hetgeen inbegrepen zit in onze private lease prijs:

  • Wegenbelasting, afschrijving en BTW
  • WA- & Casco autoverzekering, wie er ook rijdt
  • SVI (schadeverzekering inzittenden)
  • Onderhoud, APK, reparatie en schadeherstel
  • Zomer- of all-season banden
  • Schadeherstel en glasreparatie
  • Pechhulp binnen heel Europa
  • Vervangend vervoer in NL tijdens schadeherstel en pech / niet veilig rijdbare schade
  • Vervangend vervoer na 24 uur voor regulier onderhoud
  • Haal- en brengservice op een locatie naar keuze bij onderhoud
  • Afleverservice op een locatie naar keuze, inclusief volle tank
  • De optie om jouw auto te delen en verhuren
  • Gratis kleurenkeuze, zelfs voor metallic (geldig voor het aanbod op onze eigen website)
  • Persoonlijke service en advies door échte experts, tijdens het hele contract
 • Hoe bestel ik mijn private leaseauto?

  Als jij weet wat jouw mobiliteitsbehoeften zijn kun jij in twee simpele stappen jouw auto digitaal aanvragen.

  Stap 1:

  Ga naar de aanbodpagina. Kies hier de auto waar jij interesse in hebt en klik door naar de productpagina waar jij een korte samenvatting van de auto kunt bekijken. Wordt dit jouw nieuwe auto? Leuk! Klik dan op de groene knop ‘auto aanvragen’.

  Stap 2:

  Jij komt nu op de samenstelpagina. Hier kies jij de kleur van jouw nieuwe auto, het type banden, jouw jaarlijkse kilometrage en jouw looptijd. Daarnaast kun jij op door ons geselecteerde modellen kiezen voor bestickering.

  Let op: Bieden wij bestickering aan? Dan krijg jij als je hiervoor kiest een maandelijkse korting op jouw leasetarief. All season banden zijn te verkrijgen voor een meerprijs. De kleur van jouw auto is gratis, zelfs voor metallic!

  Klik vervolgens op de groene knop ‘Ga verder’. Hier wordt er om enkele persoonsgegevens gevraagd. Dit lijkt een uitgebreide lijst dus we vertellen hier graag waar we deze gegevens voor nodig hebben.

  Heb jij jouw gegevens volledig ingevuld? Controleer dan eerst aan de rechterkant van het scherm of jouw aanvraag volledig voldoet aan jouw wensen. Klopt dit en ga je akkoord met de algemene voorwaarden? Klik dan op de groene knop ‘Aanvragen’.

  Gefeliciteerd jij hebt zojuist jouw nieuwe private leaseauto van privatelease.com succesvol aangevraagd! Hier ontvang jij een bevestiging van per e-mail.

Bekijk het aanbod!